Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το Σάββατο 23 Μαρτίου ζήσαμε μία μαγευτική εμπειρία με έξι (6) παιδιά της ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας : συμμετείχαμε στον 9ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής! Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Παράρτημα IEEE Student Branch του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, ομάδες από όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρουσίασαν τις δημιουργίες τους και μας ταξίδεψαν με τη φαντασία τους.

Καμαρώσαμε τα παιδιά του σχολείου μας που κατέπληξαν τους κριτές με ένα σύστημα εντοπισμού υποθαλάσσιων σεισμών, το οποίο ανιχνεύει κύματα tsunami και στη συνέχεια στέλνει μήνυμα “112” στους πολίτες προκειμένου να απομακρυνθούν από τις παραθαλάσσιες περιοχές σε πιο ασφαλή σημεία.

Το ρομποτικό αυτό σύστημα υλοποιήθηκε με το πακέτο Gigo Micro:Bit, που έλαβε το σχολείο μας ως δωρεά στα πλαίσια της εξαιρετικά καινοτόμας Δράσης «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…», στην οποία συμμετέχουν 1821 σχολικές μονάδες σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, ενώ προγραμματίστηκε στο περιβάλλον του MakeCode.

Ελπίζουμε η συμμετοχή αυτή να αποτελέσει έναυσμα ώστε οι μαθητές του σχολείου μας να ασχοληθούν ενεργά με την εκπαιδευτική ρομποτική, τον προγραμματισμό και τα εκπαιδευτικά εργαλεία STEM! Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας, που μας έκαναν ειλικρινά υπερήφανους!